Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Divadelní umělecké studio (KPE / DUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / DUS - Divadelní umělecké studio, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem kurzu je vést studenta ke schopnosti analyzovat, přirozeně se profilovat a aktivně se zapojovat do formování tváře Studentského universitního divadla.Studenti projdou komplexním procesem vytváření divadelního projektu.Plánovaná osnova vyučování:1. Úvod do kurzu2. Různé metody tvorby dramatického textu a jeho podoby3.-4. Práce s dramatickým textem v rámci příprav divadelní inscenace5.-6. Základy jevištní mluvy7.-9. Dramatické improvizace10.-13. Praktické ověřování osvojených vědomostí a zkušeností14. Finalizace divadelního projektu

Získané způsobilosti

Schopnost otevřené diskuze a komunikace.

Literatura

Brockett O.G.:. Dějiny divadla, Nakladatelství Lidové noviny, Praha 2008. Vyskočil I.:. Dialogické jednání s vnitřním partnerem, Janáčkova akademie múzických umění, Brno 2005. Hyvnar J:. Herec v moderním divadle : vize, metody a techniky herectví 20. Století, Pražská scéna, Praha 2000. Johnston K:. Improvizace a divadlo, Nakladatelství Akademie múzických umění, Praha 2014. Stanislavskij K.S.:. Moje výchova k herectví, Orbis, Praha 1954. Hořínek Z.:. Úvod do praktické dramaturgie, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Brno 2009.

Požadavky

Aktivní účast a práce na vlastním projektu.

Garant

Mgr. Magdalena Marková

Vyučující

Mgr. Magdalena Marková