Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetická výchova I (MŠ) (KPE / ESTB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ESTB1 - Estetická výchova I (MŠ), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- tvořivost jako činnost, vlastnost- ontogenetický vývoj tvořivosti- novost a užitečnost v předškolním věku- psychologické základy tvořivosti- dynamika tvořivých činností - motivace- hodnocení tvořivých činností- umění a tvořivost- rozvíjení estetického vnímání- techniky sociální percepce- sebepoznání a sebereflexe- hudební tvořivost, přípravná etapa- rozvíjení hudební tvořivosti (pěvecké, instrumentální)- rozvíjení hudebně pohybové tvořivosti- práce s videozáznamy

Získané způsobilosti

Vysvětlit klíčové pojmy z oblasti psychologie tvořivosti a teoretické základy rozvíjení tvořivosti dětí předškolního věku. Umět prakticky použít techniky vedoucí k rozvoji tvořivé osobnosti a citlivého vnímání světa.

Literatura

časopis Estetická výchova. Severová M., Mišurcová V.:. Děti, hry a umění, ISV, Praha 1997. Bean R.:. Jak rozvíjet tvořivost dítěte. Portál, Praha 1995. Kolektiv autorů:. Metodické listy RAABE, Praha. Hlavsa,J. a kol.:. Psychologické metody výchovy k tvořivosti, SPN 1986. Mertin V., Gillernová I.:. Psychologie pro učitelky MŠ, Portál 2003. Rámcový program pro předškolní vzdělávání, VUP Praha, 2005. Lokšová I.,Lokša J.:. Tvořivé vyučování, Grada, Praha 2003. (www.rvp.cz).

Požadavky

aktivní účast, písemná příprava vlastního projektu zaměřeného na rozvíjení tvořivosti dítěte a estetického vnímání světa

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová

Vyučující

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová