Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetická výchova II (MŠ) (KPE / ESTK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ESTK2 - Estetická výchova II (MŠ), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- 1. Krása a umění, artefakt , estetická funkce v běžném životě,estetické normy, umění a kýč, hledání významů uměleckých děl, hledání a vnímání krásy mimo umělecká díla.- 2. Dramatická výchova jako cesta za porozuměním umění, hry a umění. Estetické vnímání a smyslové vnímání, jak rozvíjet estetické vnímání světa u dětí předškolního věku.

Získané způsobilosti

Sestavit vlastní projekt zaměřený na rozvíjení tvořivosti dítěte.

Literatura

Svobodová, E.:. Dramatická výchova in RAABE, Řízení MŠ, 1998. Golema D.:. Emoční inteligence, Columbus, Praha, 1997. Ptáčková , B.:. Estetika na dlani, Rubico, 2002. Caillois, R.:. Hry a lidé, Nakladatelství Studia Ypsilon, Praha, 1998. Thullerová, G.:. Jak poznáme umění a kýč, Knižní klub. Machková E.:. Jak se učí dramatická výchova, DAMU 2007. Valenta J.:. Kapitoly z teorie výchovné dramatiky, ISV nakladatelství, Praha, 1995. Richter, L.:. Literatura, divadlo a my. Praha, ÚKVČ, 1985. Smutná ,M.:. Loutkové divadlo v mateřské škole, SPN Praha, 1962. Opravilová, E. a kol.:. Malý průvodce dramatickou výchovou v MŠ. Artama 1992. Valenta J.. Metody a techniky dramatické výchovy. Agentura STROM, 1997. Fink, E.:. Oáza štěstí, Mladá fronta Praha, 1992. Vališová,A.,Kasíková,H.:. Pedagogika pro učitele, Grada, 2007. Švec, J. a kol.:. Praktikum loutkového divadla, SPN Praha, 1980. Stibral Karel. Proč je příroda krásná, Dokořán 2007. Valenta j. a kol.:. Projektová metoda ve škole i za školou, Arama Praha, 1993. Chvátík K.:. Strukturální estetika, Victoria Publishing, Praha 1994.

Požadavky

Esej na téma Krása, příprava na činnosti s dětmi vedoucí k rozvoji estetického vnímání světa.

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová

Vyučující

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Martina LietavcováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová