Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetická výchova VI (MŠ) (KPE / ESTK6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ESTK6 - Estetická výchova VI (MŠ), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Rozvíjení prosociálního chování prostřednictvím estetických disciplin a metod dramatické výchovy, filosofie pro děti jako cesta k rozvoji prosociálního chování,- Divadlo v mateřské škole, znaky dobrého divadla pro děti, užití divadelních prvků ve vzdělávání, divadlo hrané dětmi.- Film a video v mateřské škole, základní znalosti z rétoriky, příprava proslovu k rodičům.

Získané způsobilosti

Objasnit možnosti užití divadla a filmu v mateřské škole, zpracovat recenzi divadelního představení či filmu pro předškolní děti.

Literatura

Svobodová, E.:. Dramatická výchova in RAABE, Řízení MŠ, 1998. Ulrychová I., Gregorová V., Švejdová H.. Hrajeme si s pohádkami, Portál Praha 2000. Komenský, J., A.:. Informatorium školy mateřské. SPN, Praha 1964. Thullerová, G.:. Jak poznáme umění a kýč, Knižní klub. Machková E.:. Jak se učí dramatická výchova, DAMU 2007. Valenta J.:. Kapitoly z teorie výchovné dramatiky, ISV nakladatelství, Praha, 1995. Smutná ,M.:. Loutkové divadlo v mateřské škole, SPN Praha, 1962. Opravilová, E. a kol.:. Malý průvodce dramatickou výchovou v MŠ. Artama 1992. Valenta J.. Metody a techniky dramatické výchovy. Agentura STROM, 1997. Příhoda V.. Ontogeneze lidské psychiky. 1.díl, SPN Praha, 1963. Vališová, A.,Kasíková,H.:. Pedagogika pro učitele, Grada, 2007. Švec, J. a kol.:. Praktikum loutkového divadla, SPN Praha, 1980. Valenta J. a kol.:. Projektová metoda ve škole i za školou, Arama Praha, 1993.

Požadavky

příprava projektu s prosociálním akcentem

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová