Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební dovednosti pro před. vzd.dětí I (KPE / HDP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / HDP1 - Hudební dovednosti pro před. vzd.dětí I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy hudební nauky, základní technika hry na hudební nástroj, mechanika prstů (klavír/ keyboardy). Přehled o hudební literatuře oboru. Rozvoj tvořivosti, improvizace doprovodu písní pro předškolní věk, tvorba jednoduchých melodií na říkadla a verše pro malé děti.

Získané způsobilosti

Osvojení elementární techniky hry na klavír a keyboardy, základní přehled o hudební literatuře pro předškolní výchovu.

Literatura

Elementární klavírní školy - výběr. Jenčková Eva:. Hudba a pohyb ve škole, Tandem, HK 2002. Jenčková Eva:. Hudba v současné škole, Tandem, Hradec Králové 2002-20011. Jistel, P.:. Kolotoč hry písní a říkadel, Muzikservis 1996. Šimanovský, Z., Tichá, A.:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Pha 1999. Turková Jana:. Malé písničky pro kluky a holčičky, M.Přikrylová, Kroměříž. Jurkovič, P.:. Písničky pro celou rodinu, OKS Jihlava 1990. Jistel, P.:. Písničky pro nejmenší, Muzikservis. Výběr z českých, moravských a slovenských lidových písní.

Požadavky

aktivní účast, domácí příprava

Garant

Mgr. Tomáš Vránek

Vyučující

Mgr. Tomáš Vránek