Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební dovednosti pro před. vzd.dětí II (KPE / HDP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / HDP2 - Hudební dovednosti pro před. vzd.dětí II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pokročilá hudební nauka, rozvíjení hry na hudební nástroje, (klavír/keyboardy, zobcová flétna). Přehled o hudební literatuře oboru. Rozvoj tvořivosti, improvizace doprovodu písní pro předškolní věk (klavír, keyboardy), tvorba jednoduchých melodií na říkadla a verše pro malé děti, zásady správného dýchání (zobcová flétna).

Získané způsobilosti

Elementární technika hry na klavír a keyboardy, přehled o hudební literatuře pro předškolní výchovu, znalost základní hudební nauky pro jednoduchou improvizaci. Základ prstové a dechové techniky hry na zobcovou flétnu. Rozvoj tvořivosti.

Literatura

Elementární klavírní školy - výběr. Přikrylovy G. a M.:. Hrajeme si s flétnou, Kroměříž 2009. Jenčková Eva:. Hudba a pohyb ve škole, Tandem, HK 2002. Jenčková Eva:. Hudba v současné škole, Tandem, Hradec Králové 2002-20011. Jistel, P.:. Kolotoč hry písní a říkadel, Muzikservis 1996. Šimanovský, Z., Tichá, A.:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Pha 1999. Turková Jana:. Malé písničky pro kluky a holčičky, M.Přikrylová, Kroměříž. Jurkovič, P.:. Písničky pro celou rodinu, OKS Jihlava 1990. Jistel, P.:. Písničky pro nejmenší, Muzikservis. Daniel, L.:. Škola hry na zobcovou flétnu. Výběr z českých, moravských a slovenských lidových písní.

Požadavky

aktivní účast, domácí příprava

Garant

Mgr. Tomáš Vránek

Vyučující

Mgr. Tomáš Vránek