Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kritické myšlení II (KPE / KMY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / KMY2 - Kritické myšlení II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Třífázový model řízeného učení jako rámec pro aktivní učení žáků; přístup pedagogického konstruktivismu a pedagogiky zaměřené na dítě? Bloomova taxonomie otázek a kognitivních cílů? Vyhodnocování a hodnocení jako součást učení: portfolio, sady kritérií pro kvalitní práci, Uznání / Otázka, popisný jazyk? Práce s cíli učení a výuky, plánování lekcí mířících na dosažení cílů v oblasti naučné i v oblasti dovedností (tzv. klíčové kompetence)? Práce s vlastní četbou žáků

Získané způsobilosti

- studenti po skončení semináře budou umět využívat cca 20 metod aktivního učení, včetně metod pro rozvíjení čtenářství ve všech předmětech, metod pro efektivní získávání a zpracování informací, a metod pro rozvíjení klíčových kompetencí

Literatura

Meredith, K. a Steele, J.:. Čtením a psaním ke kritickému myšlení, Příručka I až VIII, 1997, Kritické myšlení. Praha. Čtvrtletník Kritické listy, vydává Kritické myšlení o.s. Pasch, M. et al.:. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Portál, Praha 1998. Rutová Nina, ed.:. Učím s radostí (zkušenosti-lekce-projekty). Vydalo o.s. Kritické myšlení a Step by Step ČR v Agentuře STROM - Mgr. Daniel Hrubý, Praha 2003.

Požadavky

Studenti se budou aktivně účastnit semináře (80% účast).Účastníci naplánují dvě výukové jednotky s využitím metod KM zasazených do modelu učení E - U - R.

Garant

Mgr. Bohuslava JochováMgr. Kateřina Sládková