Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Loutky a divadlo I (KPE / LAD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / LAD1 - Loutky a divadlo I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- základní druhy loutek a jejich ovládání- etudy, improvizace- hledání literární předlohy - znaky dobré literární předlohy- zpracování literární předlohy- tvorba scénáře, příprava představení pro děti- realizace představení v MŠ- pro absolventy LAD1 základy režie

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních divadelních prostředcích a umí připravit improvizovaný výstup nebo jednoduché divadelní představení pro děti v mateřské škole.

Literatura

Svobodová, E.:. Dramatická výchova. Praha, vedení MŠ, Raabe, 1999. Leština V.:. Hrajeme si loutkové divadlo, Portál Praha, 1995. Richter, L.:. Literatura, divadlo a my. Praha, ÚKVČ, 1985. Machková, E.:. Metodika dramatické výchovy. Praha, Artama, 1992. Disman, M.:. Receptář dramatické výchovy. Praha, SPN, 1976. Opravilová, E. - Gebhartová, V.:. Rok v mateřské škole. Praha, Portál, 2003. Leština V.:. Vytváříme loutky pro tvořivou hru dětí, Portál Praha, 1995.

Požadavky

aktivní účast

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Eva Svobodová