Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní vzdělávací programy (KPE / MAVPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MAVPK - Alternativní vzdělávací programy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se základ. pojmy/alternativní, alternativní školy atd./Pokusné školství ve dvacátých letech 20.století a reformní snahy v rámci v ČSR do roku 1939Typy alternativních školWaldorfská škola (specifika waldorfské pedagogiky)Marie Montessori (využití systému M. Montessori v předškolním vzdělávání)Jenská škola, Freinetovská školaDaltonský plánModerní alternativy (rozdělení a jejich výskyt v ČR)Zdravá mateřská škola - modelový program podpory zdravíZačít spolu - alternativní vzdělávací program

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získat tyto kompetence: orientace v různých alternativních přístupech v předškolním vzdělávání. Schopnost vidět alternativní vzdělávací programy v širším kontextu se současnými trendy v předškolním vzdělávání.

Literatura

Montessori, M.:. Aktuálně. Praha, UIV, 1996. Montessori, M.:. Aktuálně. Praha, UIV, 1999. Průcha, J.:. Alternativní školy a inovace ve vzdělávání. Praha: Portál, 2001. Kasper,T, Kasperová, D.:. Dějiny pedagogiky, Praha, Grada, 2008. Havlínová, M. a kol.:. Kurikulum podpory zdraví v mateřské škole. Praha, Portál, 2000. Kopřiva, P.:. Naše mateřská škola na cestě ke zdraví. Kroměříř, Spirála, 1996. Šulcová, E.:. Program začít spolu - Individualizace. Praha, 1997. Soros Foundations:. Začít spolu. Mezinárodní program předškolní výchovy. Open Society Fund Praha, 1995. Havlínová, M. a kol.:. Zdravá mateřská škola. Praha, Portál, 1997.

Požadavky

Studium odborné literatury, aktivní účast při semináři, seminární práce.

Garant

Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.