Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební činnosti v MŠ II (KPE / MČHB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MČHB2 - Hudební činnosti v MŠ II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- poslech hudby v MŠ, výběr vhodných skladeb, vyhledávání skladeb na internetu- práce s říkadlem - rytmizace a melodizace- nácvik písně (s využitím intermodality)- lidová píseň v MŠ- taneční hry-využití Orffova instrumentáře a hudebních hraček včetně elektronických v předškolním vzdělávání- hudebně pohybové činnosti v MŠ- rozvíjení hudební tvořivosti- tvorba hudebních programů pro děti- práce s hudebně nadaným dítětem v MŠ- instrumentální dovednosti pedagoga- orientace v současné nabídce hudební tvorby pro děti

Získané způsobilosti

Student zvládá vzdělávací strategie vokálních, poslechových, instrumentálních a hudebně pohybových činností v současné mateřské škole.

Literatura

Drábek V.:. ABC výchovných koncertů, Edice informací hudebního odd. Divadelního ústavu Praha 1987. Hurník I., Eben P.:. Česká Orffova škola díl I., Editio Supraphon 1982. Jenčková, H .:. Hudba a pohyb v současné škole, Tandem, Plzeň, 2006. Viskupová B.:. Hudebně-pohybové hry, Ústřední škola Praha 2002. Lišková, M.:. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání, Raabe, Praha 2006. Janovská O.:. Hudební výchova v mateřské škole, SPN Praha 1987. Zezula, Janovská a kol.:. Hudební výchova v mateřské škole. Státní pedagogické nakladatelství Praha 1987. Šimanovský Z., Tichá A.:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Praha 1999. Daniel L.:. Metodika hudební výchovy, Montanex, 2010. Paul M.:. O hudebních schopnostech a dovednostech, Editio Supraphon 1967, přeložil Ladislav Daniel. Holas M.:. Psychologie hudby v profesionální hudební výchově, Hudební fakulta AMU Praha 1991. Sedlák F.:. Psychologie hudebních schopností a dovedností, Editio Supraphon 1987.

Požadavky

Aktivní účast, zvládnutí zpěvu dětských písniček, doprovod písně pro předškolní děti na nástroj - klávesy, kytara ..

Garant

Mgr. Karel Daňhel

Vyučující

Mgr. Karel Daňhel