Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika činností v MŠ I (hud. a poh.) (KPE / MČIB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MČIB1 - Metodika činností v MŠ I (hud. a poh.), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- říkadlo s pohybovým doprovodem- rytmické činnosti, hra na ozvěnu- pěvecké činnosti- práce s písní- doprovod písní- poslech hudby v mateřské škole- rozvíjení hudebního vnímání- hudebně pohybové činnosti- instrumentální činnosti- improvizace- rozvíjení lokomočních dovedností- rozvíjení nelokomočních dovedností- rozvíjení manipulačních a sportovních dovedností- organizace a metody řízení pohybových činností

Získané způsobilosti

Zvládat metody a metodické postupy v oblasti hudebních a pohybových činností a používat je při přípravě a realizaci integrovaných celků v MŠ. Znát způsoby aktivizace dětí k činnostem. Vysvětlit znaky prožitkového učení a respektovat je při přípravě a realizaci řízených činností.

Literatura

Dvořáková, H.:. Didaktika tělesné výchovy nejmenších dětí ?, PF UK, Praha 2000. Jenčková, H .:. Hudba a pohyb v současné škole, Tandem, Plzeň, 2006. Jasanová, N.:. Hudba, pohyb, kresba a slovo, Svojtka, Zlín 1990. Jistel, P.:. Hudební činnosti dětí předškolního věku, Krajský pedagogický ústav, Ústí n.Labem, 1988. Lišková, M.:. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání, Raabe, Praha 2006. Kodejška, M. Váňová, A.:. Hudební výchova předškolního věku, SPN, Praha, 1989. Tichá, A., Šimanovský, Z.:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Praha 1999. Kudrlová, L.:. Náměty zdravotních cvičení a pohybové vyžití v mateřské škole. Pedagogické centrum České Budějovice. (CB@PEDCENTRUM.CZ). Zimmerová, R.:. Netradiční sportovní činnosti, Portál, Praha 2001. Hájek, P.:. Pohádková jóga, Pedagogické centrum Plzeň, Plzeň 2005. Dvořáková, H.:. Pohybové činnosti pro předškolní vzdělávání, Raabe, Praha 2006. Mazal, F., Chloplová, J.:. Pohybové pohádky předškoláků. Hanex. Olomouc 1994.

Požadavky

aktivní účast, příprava hudební či pohybové činnosti, vlastní doprovod písně

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová