Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika činností v MŠ III (dram.a lit.) (KPE / MČIB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MČIB3 - Metodika činností v MŠ III (dram.a lit.), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- techniky dramatické výchovy v metodické posloupnosti- rozlišit ticho a ruch, pohyb a klid - štronzo- honičky a hry s výrazem- techniky zobrazující - sochy, obrazy, narativní pantomima- techniky rozvíjející citlivost vnímání- hra v roli- improvizace podle literární předlohy- poezie a dramatická výchova- pohádka jako inspirace k dramatickému celku- prosociálnost v literárních dílech

Získané způsobilosti

Zvládat metodické dovednosti v oblasti dramatických a literárních činností a používat je při přípravě a realizaci integrovaných celků v MŠ. Zvládat výběr literární předlohy, vybrat k ní vhodné techniky. Respektovat zájmy dětí a reagovat na ně.

Literatura

Richter L.:. Literatura, divadlo a my, ÚKVČ Praha 1985. Opravilová, E.:. Dítě si hraje a poznává svět, SPN 1988. Svobodová E.:. Dramatická výchova in RAABE, Řízení MŠ, 1998. Zich O.:. Estetika dramatického umění, Panorama Praha, 1987. Ulrychová I., Gregorová V., Švejdová H. Hrajeme si s pohádkami, Portál Praha, 2001. Informatorium 3-8, současná i starší vydání. Internetový portál: vuppraha.cz. Machková E.:. Jak se učí dramatická výchova, DAMU 2007. Valenta J.:. Kapitoly z teorie výchovné dramatiky, ISV nakladatelství, Praha, 1995. Opravilová, E. a kol.:. Malý průvodce dramatickou výchovou v mateřské škole. Artama, 1992. Valenta J.:. Metody a techniky dramatické výchovy. Agentura STROM, 1997. Čukovskij K.:. Od dvou do pěti, SNDK Praha, 1960. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, VUP PRAHA, 2005. Disman M.:. Receptář dramatické výchovy, SPN Praha, 1975. Opravilová Eva, Gebhartová Vladimíra:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003. Sborník RAABE, Metodické listy (2000-2005). Zapletal, M.:. Špalíček her. Praha, Albatros, 1988.

Požadavky

příprava činnosti vycházející z poezie pro děti, seznam inspirujících literárních děl pro děti

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová