Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika činností v MŠ I (hud. a poh.) (KPE / MČIK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MČIK1 - Metodika činností v MŠ I (hud. a poh.), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- říkadlo, rytmické činnosti, hra na ozvěnu, pěvecké činnosti, práce s písní, doprovod písní poslech hudby v mateřské škole, rozvíjení hudebního vnímání, hudebně pohybové činnosti- instrumentální činnosti improvizace, rozvíjení lokomočních, nelokomočních, manipulačních a sportovních dovedností, organizace a metody řízení pohybových činností

Získané způsobilosti

Zvládat metody a metodické postupy v oblasti hudebních a pohybových činností a používat je při přípravě a realizaci integrovaných celků v MŠ. Znát způsoby aktivizace dětí k činnostem. Vysvětlit znaky prožitkového učení a respektovat je při přípravě a realizaci řízených činností.

Literatura

Dvořáková, H.:. Didaktika tělesné výchovy nejmenších dětí ?, PF UK, Praha 2000. Jenčková, H .:. Hudba a pohyb v současné škole, Tandem, Plzeň, 2006. Jasanová, N.:. Hudba, pohyb, kresba a slovo, Svojtka, Zlín 1990. Jistel, P.:. Hudební činnosti dětí předškolního věku, Krajský pedagogický ústav, Ústí n.Labem, 1988. Lišková, M.:. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání, Raabe, Praha 2006. Kodejška, M. Váňová, A.:. Hudební výchova předškolního věku, SPN, Praha, 1989. Tichá, A., Šimanovský, Z.:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Praha 1999. Kudrlová, L.:. Náměty zdravotních cvičení a pohybové vyžití v mateřské škole. Pedagogické centrum České Budějovice. (CB@PEDCENTRUM.CZ). Zimmerová, R.:. Netradiční sportovní činnosti, Portál, Praha 2001. Hájek, P.:. Pohádková jóga, Pedagogické centrum Plzeň, Plzeň 2005. Dvořáková, H.:. Pohybové činnosti pro předškolní vzdělávání, Raabe, Praha 2006. Mazal, F., Chloplová, J.:. Pohybové pohádky předškoláků. Hanex. Olomouc 1994.

Požadavky

aktivní účast, příprava hudební či pohybové činnosti, vlastní doprovod písně

Garant

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová

Vyučující

Mgr. Karel DaňhelMgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPaedDr. Alena Váchová