Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatické hry v MŠ II (KPE / MDHB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MDHB2 - Dramatické hry v MŠ II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata předmětu budou propojena do integrovaných celků:..1. výběr vhodné motivace, námětu i tématu s ohledem na potřeby a zájmy dětí2. vzdělávání dětí na základě vlastní činnosti a zážitku (o čem se mluví, na to si hned hrajeme a reflektujeme)3. metodika rolové hry s předškolními dětmi s prostorem pro integraci metod z dalších oblastí rozvoje dítěte (pohybové, kognitivní, výtvarné, pracovní, jazykové atd.)4. přesah námětů naplňovaných technikami dramatické výchovy do reálného života dětí v MŠ i mimo ni5. plánování a reflexe činností v souvislosti s naplňováním rámcového vzdělávacího RVP v praxi ( o čem, proč, jak)6. propojení procesu s produktem (propojení her a činností s elementárním vystoupením, besídkou?).

Získané způsobilosti

a) propojovat dílčí hry a činnosti v integrovaný celekb) propojovat dramatickou výchovu s ostatními metodami a technikami ostatních výchovc) zúročit společné činnosti a hry s přesahem do každodenního života dětí nejen v mateřské škole

Literatura

Eva Svobodová, Hana Švejdová:. Metody dramatické výchovy v mateřské škole, Portál Praha 2011. Hana Švejdová:. Obletět svět přál bych si hned (Projekty podporující prosociální chování dětí v mateřské škole), Nakladatelství Dr.Josef Raabe,s.r.o., ISBN 978-80-87553-46-6. Eva Svobodová:. Obsah a formy předškolního vzdělávání, České Budějovice 2007, ISBN 978-80-7040-940-4. Tina Bruceová:. Předškolní výchova (Deset principů moderní pedagogiky a jejich aplikace v praxi), Portál Praha 1996. Studijní pomůcky: Vhodný oděv, obuv a psací potřeby. Eva Svobodová a kol.:. Vzdělávání v mateřské škole, Portál Praha 2010.

Požadavky

aktivní účast v seminářích

Garant

Mgr. Hana Švejdová