Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hry v mateřské škole (KPE / MHMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MHMK - Hry v mateřské škole, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- hra jako prostředek komunikace i metoda vzdělávání, paidia a ludus,filozofie a zákonitosti her, volná hra- role učitelky ve hrách dětí, dělení her podle motivace (alea, ilinx, mimikry a agón), úpravy a tvorba nových her, práce s příběhem

Získané způsobilosti

Student je schopen upravit a řídit hru dětí s ohledem k vzdělávacímu záměru i na individuální možnosti a potřeby dětí.

Literatura

Opravilová, E.:. Dítě si hraje a poznává svět, SPN Praha, 1988. Helus Z.:. Dítě v osobnostním pojetí, Portál Praha, 2005. Huizing, J.:. Homo ludes. Mladá fronta, Praha, 1972. Rezková, V.:. Hra ve světě předškolního dítěte. RAABE , Praha, Řízení MŠ. Caillois, R.:. Hry a lidé. Nakladatelství Studia Ypsilon, Praha, 1998. Koťátková S.:. Hry v mateřské škole v teorii i praxi, Praha, Grada, 2005. Svobodová, E.:. Prosociální činnosti v předškolním vzdělávání, RAABE, 2007. Caiatiová, M. a kol.:. Volná hra. Praha, Portál, 1995. Svobodová E., Váchová, A., Vítečková, M.:. Za zvířátky do školky, Portál, Praha, 2012.

Požadavky

studium a písemná reflexe zadané literatury, vedení kartotéky her

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Eva Svobodová