Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj II (KPE / MHNK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MHNK2 - Hra na hudební nástroj II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Keyboard: rozvíjení prstové hybnosti a nezávislosti obou rukou (BGS). Hra stupnic C,D,A,E v rozsahu oktávy. Stavba a hra kvintakordů v daných tóninách. Písničky v rozsahu oktávy s jednoduchým doprovodem LR.Hudební nauka: kvintakordy a jejich funkce melodická a harmonická (kvintakordy T-D v procvičovaných tóninách).2. Keyboard: stupnice s be: F dur v rozsahu oktávy. Hra písní v F dur, opakování a transpozice známých písní do F dur.Hudební nauka: sextakordy a jejich používání. Odvozování durových stupnic s be. Funkce subdominanty v tonální kadenci (T-S-D).3. Keyboard: Probrané stupnice v rozsahu dvou oktáv protipohybem i souběžně. Kvintakordy a jejich obraty. Písničky s rozsahem do oktávy v různých tóninách s doprovodem LR.Hudební nauka: kvartsextakordy a jejich používání. KadenceT-S-D v probraných tóninách.

Získané způsobilosti

základy hry na klávesový nástroj

Literatura

Zenkl, L. :. ABC hudební nauky, Supraphon Praha 1988. Böhmová-Grünfeldová-Sarauer (dále BGS) :. Klavírní škola pro začátečníky. Šimanovský Zd., Tichá A. :. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Praha 2011.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách a cvičeních

Garant

Mgr. Tomáš Vránek

Vyučující

Mgr. Tomáš Vránek