Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj III (KPE / MHNK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MHNK3 - Hra na hudební nástroj III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Keyboard: rozvíjení prstové techniky a nezávislosti rukou (BGS). Hra stupnic a akordů. Stupnice a moll, dur dominanta v moll. Hra jednoduchých písní. Kytara jako doprovodný nástroj. Základy ovládání nástroje, akordické značky a hmaty: C-G7, G-D7, D-A7, A-E7.2. Keyboard: stupnice, akordy, vybraná cvičení z BGS, hra písní v moll. Kytara: akordy v moll: Am-E7, Dm-A7, Gm-D7, Em-H7.Doprovody ve 2/4 a ? metru.3. Keyboard: doprovod písní s harmonickými figurami, užití vedlejších akordů v tónině. Kytara: rozšířená kadence v doprovodech písní (C-Am-Dm-G7 apod.)

Získané způsobilosti

základy hry na klávesový nástroj

Literatura

Zenkl, L.:. ABC hudební nauky, Supraphon 1988. Jenčková, E.:. Hudba v současné škole, Tandem HK 2011. B-G-S:. Klavírní škola pro začátečníky. Jistel, P.:. Kolotoč hry písní a říkadel, Muzikservis 1996. Šimanovský, Tichá:. Lidové písničky a hry s nimi, Portál, Praha 2011. Kotík Jos. :. Praktická příručka pro kytaristy, Supraphon Praha 1973.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách a cvičeních

Garant

Mgr. Tomáš Vránek

Vyučující

Mgr. Tomáš Vránek