Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace s dětmi I (KPE / MKDB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MKDB1 - Komunikace s dětmi I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- specifika komunikace s dětmi, vzpomínky na dětství- osobní a funkční komunikace- jak posilovat vztahovou komunikaci v MŠ- Maslowova pyramida potřeb v praxi současné mateřské školy- naplňování fyziologických potřeb- potřeba bezpečí a tvorba pravidel spolu s dětmi- pět jazyků lásky- úcta k člověku a výchovné styly- autenticita a kongruence- reverzibilita v praxi učitelky MŠ- sebeaktualizace, adaptace dítěte v MŠ- rizika rutinních stereotypů

Získané způsobilosti

Sebereflexe vlastní komunikace s dětmi

Literatura

Chapman, G., Campbell, R.:. Děti a pět jazyků lásky, Návrat domů 2007. Helus, Z.:. Dítě v osobnostním pojetí, Portál Praha, 2004. Svobodová E.:. Prosociální činnosti v mateřské škole, RAABE, Praha 2007. Svobodová E. a kol.:. Vzdělávání v MŠ, Praha, Portál 2010. Henriksen, J. A. - Vetlesen, A. J.:. Blízké a vzdálené podané ruce. Brno, 2000. Helus, Z.:. Dítě v osobnostním pojetí, Portál Praha, 2004. Shapiro, L. E.:. Emoční inteligence dítěte. Praha, Portál, 1998. Prekopová, J. - Schweizerová, Ch.:. Neklidné dítě. Praha, Portál, 1994. Matějček, Z.:. Psychická deprivace v dětství. Praha, 1974. Mertin , V.,Gillernová , I.:. Psychologie pro učitelky mateřské školy, Portál Praha, 2010. Kopřiva , P.,Nováčková , J.,Nevolová , D., Kopřivová ,T.:. Respektovat a být respektován, Spirála Kroměříž, 2005. Dunovský, J. a kol.:. Sociální pediatrie. Praha, Grada, 1999. Nakonečný, M.:. Sociální psychologie. Praha, Academia, 2000. Fulghum, R.:. Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské. Stuchlíková, I.:. Základy psychologie emocí. Praha, Portál, 2002.

Požadavky

Seminární práce

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Eva Svobodová