Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurikulum v MŠ I (KPE / MKUK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MKUK1 - Kurikulum v MŠ I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kurikulum v mateřské škole, formy a roviny kurikula, formální a skryté kurikulum. Systém vzdělávacích cílů v RVP PV, jejich propojení s praktickými situacemi v mateřské škole. Obsah vzdělávání v RVP PV2. Vzdělávací strategie v mateřské škole. Projektování v mateřské škole, konkretizace obsahu PV v třídním kurikulu, tvorba tematických celků a projektů.

Získané způsobilosti

Objasnit cílové kategorie z RVP PV a konkretizovat vzhledem k nim obsah předškolního vzdělávání. Prakticky zvládat formy a metody předškolního vzdělávání a znát jejich rizika. Vysvětlit princip integrovanosti a dynamičnosti předškolního vzdělávání a respektovat je při plánování integrovaných celků. Samostatně plánovat integrované tematické celky, tvořit TVP.

Literatura

Svobodová E., Váchová A., Vítečková M.:. Do školky za zvířátky: metodika práce s příběhy v MŠ. Praha, Portál, 2012. Svobodová, E.:. Obsah a formy předškolního vzdělávání, JČU, České Budějovice 2007. Smolíková, K. a kol.:. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, VÚP, Praha 2005. Opravilová, E. , Gebhartová,V.:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003. Svobodová, E. et al.:. Vzdělávání v mateřské škole: školní a třídní vzdělávací program. Praha: Portál, 2010. Informatorium 3-8 (časopis pro předškolní výchovu). Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Havlínová, M. a kol.:. Kurikulum podpory zdraví v mateřské škole. Praha, Portál 2006. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE Praha. Svobodová, E., Švejdová, H.:. Metody dramatické výchovy, Praha, Portál, 2011. Svobodová, E., Švejdová, H.:. Osobnostně sociální přístup v práci učitelky. Praha, RAABE 1999. Vondrušková A., Svobodová E., Buďárková I., Lejsková P., Šišinková E.:. Svátky a významné dny v programu MŠ, RAABE Praha 2007. (www.vuppraha.cz/aktualni_ukoly).

Požadavky

Seminární práce - Tvorba integrovaného vzdělávacího celku pro konkrétní třídu MŠ

Garant

PaedDr. Alena Váchová

Vyučující

PaedDr. Alena Váchová