Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura pro děti II (KPE / MLDK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MLDK2 - Literatura pro děti II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- jak hledat kvalitní soudobou literaturu, ceny za literaturu pro děti a oceněné knihy, narace jako cesta k poznání reality, skladba příběhu, práce se syžetem- poezie jako nástroj inspirace učitelky a kultivace projevu dítěte, lidové říkadlo a jeho odraz v současné poezii, morální témata v literatuře, knižní ilustrace ve světě masmedií, tvorba integrovaného tematického celku

Získané způsobilosti

Aktivně pracovat s dětskou literaturou při vzdělávání předškolních dětí, rozlišit kvalitní a nekvalitní literaturu.

Literatura

Ulrichová, I., Gregorová, V., Švejdová, H.:. Hrajeme si s pohádkami, Portál, Praha, 2000. Havlínová, M.:. Knížka pro rodiče o knížkách pro děti, Praha, Albatros, 1987. Říčan, P., Pithartová, D.:. Krotíme obrazovku: jak vést děti k rozumnému užívání médií. Praha, Portál, 1995. Šubrtová, M. a kol.:. Pohádkové příběhy v české literatuře pro děti a mládež 1990 - 2010. Brno, Masarykova univerzita, 2011. Pesechkian, N.:. Příběhy jako klíč k dětské duši, Praha, Portál 1999. Špaňhelová, I.:. Slovník dětského světa aneb Rozumíme si. Praha: Mladá fronta, 2006. Hutařová, I., Hanzová, M.:. Současní čeští spisovatelé knih pro děti a mládež, Praha, TAURIS, 2003. Hutařová, I.:. Současní čeští spisovatelé knih pro děti a mládež 2. část, Praha, TAURIS. Svobodová, E a kol.:. Vzdělávání v mateřské škole, Školní a třídní vzdělávací program. Praha, Portál, 2010. Bettelheim, B.:. Za tajemstvím pohádek, Praha, Lidové noviny, 2000. Svobodová, E., Váchová, A., Vítečková, M.:. Za zvířátky do školky, Praha, Portál 2012.

Požadavky

- přečíst 20 knih od vybraných autorů a pořídit z nich záznam- literární recenze novinek ze světa dětské literatury

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Romana FabešováMgr. Eva Svobodová