Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KPE / MSOPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MSOPR - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální pedagogika a její vývoj2. Sociální pedagogiky jako vědní disciplína3. Výchova asociálního prostředí4. Vybrané problémy vztahu výchovy a prostředí5. Rodina a výchova6. Výchovné styly v rodině7. Malá sociální skupina8. Výchova a socializace9. Školní třída a sociální funkce (role) školy10. Sociální norma a sociální deviace11. Sociálně patologické jevy v současné společnosti12. Prevence sociálně patologických jevů13. Závislosti na drogách14. Agresivita a šikana

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled v dané problematice.

Literatura

Jedlička, R. - Koťa, J.:. Analýza a prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. Jedlička - Koťa:. Analýza a prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. Praha, 1998. Kraus, B. - Poláčková, V. a kol.:. Člověk - prostředí - výchova. Brno, Paido, 2001.

Požadavky

Účast na seminářích.Průběžné studium doporučené literatury.Zpracování konspektu prostudované odborné knihy.Zpracování seminární práce s aplikací vlastních zkušeností z pedagogického působení.

Garant

Mgr. Miroslav Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Procházka, Ph.D.