Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe III (KPE / MSXB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MSXB3 - Souvislá pedagogická praxe III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- týdenní souvislá praxe ve stejné mateřské škole jako průběžná praxe- plánování na základě školního vzdělávacího programu- příprava a realizace integrovaného celku, samostatné vedení týdne- průběžné vyhodnocování vzdělávací situace a efektivní reagování- vedení třídní dokumentace- písemná reflexe- evaluace integrovaného bloku- denní rozbor s třídním pedagogem (vzdělávací přínos realizovaných aktivit z hlediska klíčových kompetencí, obecných i dílčích cílů; rizika ohrožující vzdělávací záměry)- videoreflexe- rozšiřování portfolia

Získané způsobilosti

Samostatně plánovat a vést týdenní integrovaný celek a provést jeho evaluaci. Samostatně vést třídní dokumentaci a znát povinnou dokumentaci školy. Pružně reagovat na situace ve třídě.

Literatura

Svobodová E., Váchová A. a Vítečková M.:. Do školky za zvířátky, metodika práce s příběhy v MŠ. Praha, Portál, 2012. Svobodová, E., Váchová, A.:. Inovace školního vzdělávacího programu, RAABE, Řízení MŠ, 2008. Svobodová, E.:. Obsah a formy předškolního vzdělávání, JČU, České Budějovice 2007. Kol. autorů:. Rámcový program pro předškolní vzdělávání, VUP, Praha 2006. Svobodová, E. a kol.:. Vzdělávání v mateřské škole: Školní a třídní vzdělávací program.Praha: Portál, 2010. Informatorium (časopis pro předškolní výchovu). Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE Praha. Kol. autorů:. Metodiky předškolní výchovy. Kol. autorů:. Pedagogické hodnocení v pojetí RVP PV, Metodika pro podporu individualizace vzdělávání v podmínkách MŠ, VUP Praha 2007. Mertin V., Gillernová, I.:. Psychologie pro učitelky mateřské školy, Portál Praha, 2003. Opravilová, E., Gebhartová, V.:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003.

Požadavky

písemný záznam příprav a evaluace týdenního integrovaného bloku, videonahrávka z realizace bloku a její prezentace ve skupině

Garant

PaedDr. Alena Váchová

Vyučující

PaedDr. Alena Váchová