Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe I (KPE / MSXK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MSXK1 - Souvislá pedagogická praxe I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

: týdenní praxe ve stejné mateřské škole jako PPX1- proškolení v bezpečnosti práce- asistence učitelce- seznámení s náplní práce učitelky- pozorování práce učitelky a její komunikace s dětmi- vnímání efektivních reakcí učitelky- zapojení do her dětí- samostatné vedení her- sledování prožitků dětí- písemná reflexe- rozbor s pedagogem PF JCU- individuální práce s dítětem- pomoc s přípravou pomůcek- videoreflexe- rozšiřování portfolia

Získané způsobilosti

Dovednost systematického pozorování pedagogického procesu, respektování zákonitostí her a vnímání prožitků jednotlivých dětí. Student samostatně vede hravé činnosti dětí.

Literatura

Kol. autorů:. Rámcový program pro předškolní vzdělávání, VUP, Praha 2006. Kopřiva , P., Nováčková , J., Nevolová , D., Kopřivová ,T.:. Respektovat a být respektován, Spirála Kroměříž, 2005. Opravilová, E., Gebhartová, V.:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003. Caiatiová, M., Delačová S., Mullerová A.:. Volná hra. Portál, Praha, 1995. Helus, Z.:. Dítě v osobnostním pojetí, Portál Praha, 2004. Svobodová E., Váchová A. a Vítečková M.:. Do školky za zvířátky, metodika práce s příběhy v MŠ. Praha, Portál, 2012. Svobodová, E.:. Hra v mateřské škole. Sborník RAABE, Řízení mateřské školy, Praha, 2005. Informatorium (časopis pro předškolní výchovu). Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE Praha. Svobodová, E.:. Obsah a formy předškolního vzdělávání, JČU, České Budějovice 2007. Svobodová, E. a kol.:. Vzdělávání v mateřské škole: Školní a třídní vzdělávací program.Praha: Portál, 2010.

Požadavky

videonahrávka práce s dětmi, vedení deníku praxe- všichni studenti, studenti, kteří nepracují v MŠ absolvují praxi ve stejném rozsahu, jako studenti denního studia

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva Svobodová