Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné techniky a jejich vedení (KPE / MVTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MVTB - Výtvarné techniky a jejich vedení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. O čáře a kreslení2. Malování a kouzlení s barvami3. Prostorová tvorba a hra s prostorem4. Práce s papírem5. Práce s rozmanitým materiálem - výtvarný experiment6. Práce s přírodním materiálem - doteky přírody7. Práce s látkou - objevování z textilu8. Kombinované techniky9. Modelování - práce s hlínou10. Postava a portrét11. Netradiční techniky - radost z překvapení12. Výtvarná kultura - inspirace uměním, fotografie, móda, design,13. Předměty denní potřeby ve výtvarném umění a tvorbě14. Vedení výtvarných činností v mateřské škole15. Galerijní animace

Získané způsobilosti

Znát a prakticky zvládat výtvarné techniky

Literatura

Časopis Estetická výchova, Informatorium 3-8. Hazuková, H., Šamšula, P.:. Didaktika výtvarné výchovy I, PF UK, Praha 2005. Slavíková, V., Slavík J., Eliášová S.:. Dívej se, tvoř a povídej, Portál, Praha 2007. Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Cikánová, K. :. Kreslete si s námi. Aventinum, 1992. Brožová, V., Peřinová, M.:. Kreslíme, malujeme a modelujeme. Fortuna, Praha 1994. Razáková, D.:. Kreslíme, malujeme, modelujeme. SPN, Praha 1977. Cikánová, K. :. Malujte si s námi. Aventinum, 1993. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE, Praha. Cikánová, K. :. Objevujte s námi tvar. Aventinum, 1995. Šamšula P.:. Obrazárna v hlavě 1-10. Práce, středisko pedagogické literatury Praha 1996-2000. Roeselová V.:. Techniky ve výtvarné výchově. Sarah, Praha 1996. Cikánová, K.:. Tužkou, štětcem nebo myší. Aventinum 1998. Fulková, M. a kol.:. Výtvarná výchova pro ZŠ. Fortuna, Praha 1997. Svobodová, M. :. Výtvarná výchova v předškolním věku, Tobiáš, 1998. Slavíková, V., Slavík, J.Hazuková, H :. Výtvarné čarování, PF UK, Praha 2000. Vondrová, P.:. Výtvarné techniky pro děti. Praha, Portál, 2001.

Požadavky

Aktivní účast, příprava výtvarné techniky a její metodické vedení

Garant

Mgr. Martina Lietavcová