Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná didaktika (KPE / ODICŽ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ODICŽ - Obecná didaktika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Funkce didaktiky při realizaci výuky. Obsah vzdělávání na příslušném stupni školy v historickém a společenském kontextu.Profesní kompetence učitele střední a základní školy. Kompetence oborově předmětové, didaktické a psychodidaktické, diagnostické a intervenční, sociální a komunikativní.Výuka jako řízený proces, pedagogické rozhodování, získávání informací. Výukové cíle, učební úlohy, výukové metody, organizační formy výuky, řízení a kontrola výuky. Učební pomůcky, výpočetní technika ve výuce. Kázeň a řád ve výuce. Styl práce učitele.Pojetí oborových didaktik jako specifických disciplin integrujících obsah věd o vzdělávání a příslušné vědní obory.

Získané způsobilosti

- Dovednost komparace specifiky oborových didaktik- Dovednost aplikovat didaktickou teorii do výukových aktivit

Literatura

Mužík, J. Andragogická didaktika. Praha, Kodex Bohemia, 1998. Skalková, J.:. Obecná didaktika. GRADA, Praha, 2007. Středoškolské učebnice. Jirásková, V., Koťa, J., Pelcová, N., Pešková, J., Prokeš, V., Purkrábek, M., Rýdlová, H., Semrádová, I., Schlegelová, J. Základy společenských věd. Praha: EUROLEX BOHEMIA, s. r. o., 2004, s. 851.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce.

Garant

PhDr. Iva Žlábková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Procházka, Ph.D.