Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prakt. aplikace psychologie citové vazby (KPE / PCVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PCVK - Prakt. aplikace psychologie citové vazby, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie vazby2. Angažovaný versus neangažovaný vztah3. Direktivní versus nedirektivní vztah4. Charakterová obrana jako determinanta vztahu5. Hranice vztahu6. Empatie, aktivní naslouchání, vřelost7. Působení na vztah pozitivními a negativními mravními emocemi8. Výchovné styly a jejich vliv na vznik citové vazby,9. Citová vazba v dětství10. Deprivace citových potřeb u dětí a vliv na narušení vztahu11. Pervazivní vývojové poruchy /autismus, Aspergerův syndrom/12. Citová vazba a její dysfunkce v partnerských vztazích13. Dynamika citových vztahů při rozchodu partnerů14. Dvojná vazba v komunikaci a její vliv na narušení vztahu

Získané způsobilosti

Orientace v tématu psychologie citové vazby, schopnost aplikovat získané poznatky jednak v pedagogické/či psychologicko-poradenské práci zejména s dětmi a mládeží, a jednak ve vlastním životě.

Literatura

KOPŘIVA,K.:. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál 1997. VAVRDA,V.:. Otázky soudobé psychoanalýzy.Tradice a současnost.Praha:Lidové noviny 2005. WATZLAWICK,P.,BAVELASOVÁ,B.,JACKSON,D.,D.:. Pragmatika lidské komunikace.Interakční vzorce, patologie a paradoxy. Hradec Králové: Konfrontace 199. KULÍŠEK, P.:. Problémy teorie ranního citového přilnutí (attachment). Československá psychologie, 2000.

Požadavky

aktivní účast, zpracovaná písemná seminární práce

Garant

Mgr. Jan Vaněk