Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum didaktiky ZŠ (KPE / PDIZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PDIZ - Praktikum didaktiky ZŠ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod-seznámení s úkoly2-6. seminář: Pozorování výuky zkušených učitelů (předmětem pozorování budou na každé hodině jiné jevy-výukové metody, organizační formy výuky, didaktické zásady, výukové cíle), vyhotovení zápisu z pozorování. Po pozorování výuky bude vždy na následujícím semináři její rozbor.7. seminář: Slovní hodnocení (úkol-vyhotovení slovního hodnocení fiktivního žáka)8., 9. seminář: Didaktická analýza učiva a vyhotovení přípravy na mikrovyučování11.-14. seminář: Vlastní mikrovyučování a jeho společné zhodnocení

Získané způsobilosti

Pozornost je zaměřena na osvojení vědomostí a dovedností z obecné didaktiky pomocí praktických cvičení, hospitací na hodinách zkušených učitelů a vlastního mikrovyučování.

Literatura

Petty, G.:. Moderní vyučování. Praha, Portál 1996. Maňák, J.:. Nárys didaktiky. Brno, PdF MU 1993. Skalková J.:. Obecná didaktika. Praha, Grada, 2007. Rámcový vzdělávací program. Maňák J., Švec V.:. Výukové metody. Paido, Brno, 2003.

Požadavky

Studenti plní úkoly, na jejichž základě budou hodnoceni (viz. obsah výuky)

Garant

Mgr. Luboš KRNINSKÝ