Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchovně vzdělávací péče o nadané děti (KPE / PNPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PNPK - Výchovně vzdělávací péče o nadané děti, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretická analýza pojmu nadání2. Osobnost nadaného dítěte3. Psychosociální a emocionální charakteristiky4. Specifika senzomotorického vývoje5. Děti "twice exceptional" (tj. nadané děti se specifickými poruchami učení a dalšími handicapy determinujícími školní úspěšnost)6. Školní péče o nadané děti: identifikace nadaných dětí v předškolním věku7. Integrace, separace8. Domácí vzdělávání a další možnosti péče9. Specifické formy a metody vzdělávání10. Vlastní nadání a práce s ním11. Interaktivní diskuze s nadanými dětmi12. Vlastní zkušenosti s nadanými dětmi13. Stereotypy o nadání14. Praktické rady pro práci s nadanými dětmi

Získané způsobilosti

Schopnost bazálního určení nadaných dětí; znalost základních strategiích při práci s nadanými dětmi.

Literatura

Selikowitz, M.:. Dyslexie a jiné poruchy učení. Praha, Grada, 2000. Campbell, J. R.:. Jak rozvíjet nadání vašich dětí. Praha, Portál, 2001. Laznibatová, J.:. Nadané dieťa. Bratislava, 2003. Mönks, F. J.:. Naše dítě je velmi nadané. Praha, Grada, 2002. Zelinková, O.:. Poruchy učení. Praha, Portál, 1998. Vágnerová, M. - Hadj-Moussová, Z. - Štech, S.:. Psychologie handicapu. Praha, UK, 1992. Pokorná, V.:. Teorie, diagnostika a náprava specifických poruch učení. Praha, Portál, 1997.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, seminární práce.

Garant

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.