Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problémová a projektová metoda na ZŠ (KPE / PPMZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PPMZ - Problémová a projektová metoda na ZŠ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj a základní pojmy problémového vyučování.2. Analýza hodiny problémové výuky.3. Didaktický problém a problémová situace.4. Strukturace problému.5. Projekty.6. Příprava didaktického problému.7.- 11. Analýza učiva a náměty didaktických problémů.12.- 14. Řízení řešení problému v praxi.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí teorii problémového vyučování a vytvoří vlastní projekt nebo didaktický problém podle svého didaktického záměru pro výuku na základní škole.

Literatura

Petty, G.:. Moderní vyučování. Praha, Portál, 1996. Maťuškin, A. M.:. Problémové situácie v myslení a vo vyučování. Bratislava, SPN, 1973. Hlavsa, J. a kol.:. Psychologické metody výchovy k tvořivosti. Praha, SPN 1986. Cangelosi, J.:. Strategie řízení třídy. Praha, Portál, 1994. Kašová, J. a kol.:. Škola trochu jinak. Projekt vyučování v teorii a praxi. Praha, 1995. Fisher, R.:. Učíme děti myslet a učit se. Praha, Portál, 1997. Maňák, J., Švec, Vl.:. Výukové metody. Brno, Paido 2003.

Požadavky

Orientace v teorii problémové a projektové výuky, příprava didaktického problému pro praxi.

Garant

Mgr. Luboš KRNINSKÝPhDr. Iva Žlábková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.Mgr. Luboš KRNINSKÝPhDr. Iva Žlábková, Ph.D.