Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe (KPE / PPPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PPPP - Průběžná pedagogická praxe, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika vyuč. mateřskému jazyku na 1. stupni ZŠ. Proces vyučování slohu. Specifičnost metodické práce s hlavními žánry dětské četby: pohádkou, příběh. prózou ze života dětí a poezií.

Získané způsobilosti

Absolvent se orientuje v teoretické a odborné problematice didaktiky českého jazyka a slohu a dovede implementovat didaktické metody a postupy do tvorby scénářů výuky. Schopnost didaktické analýzy učiva, schopnost tvořivě aplikovat učivo v podmínkách 1. stupně ZŠ.

Literatura

Čechová, M.-Styblík, V.:. Čeština a její vyučování. Praha, 1998. Brabcová, R. a kol.:. Didaktika českého jazyka pro studium učitelství na prvním stupni základní školy. Praha, 1990. David, M.:. Kapitoly z didaktiky českého jazyka na 1. stupni základní školy. České Budějovice, 2001. Čechová, M. a kol.:. Komunikační a slohová výchova. Praha, 1998. Toman, J.:. Současná česká literatura pro děti a mládež. Brno: Akademické nakl.CERM, 2000. Brno, 2000. Toman, J. Vybrané kapitoly z teorie dětské literatury. České Budějovice, Pedagogická fakulta JU, 1992 a další vyd. Frűhaufová, V.- Miňhová, J.-Mrázová, E.:. Vybrané ped. a psych. problémy výuky elementárního čtení a psaní. Ústí nad Labem. 1991. Fabiánková, B.-Havel, J.-Novotná, M.:. Výuka čtení a psaní na 1. st. ZŠ. Brno 1999.

Požadavky

Student prokáže schopnost analyzovat situaci na škole, kde provádí praxi, z hlediska výuky českého jazyka a slohu, literatury na 1. stupni ZŠ.

Garant

PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Lucie Betáková, Ph.D.Mgr. Kateřina Dvořáková, Ph.D.Mgr. Lenka HessováPaedDr. Jan Holec, Ph.D.PaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.XXX Aleš Nováček, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.PhDr. Eva Roučová, Ph.D.Mgr. Karel Řepa, Ph.D.PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.Mgr. Hana Štěpánková, Ph.D.RNDr. Jan ZahradníkMgr. Ludmila Zemková, Ph.D.