Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. vých dětí s poruchami šk. dovedn. (KPE / PŠDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PŠDP - Spec. vých dětí s poruchami šk. dovedn., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy související se specifickými poruchami učení (SPU)2. Etiologie SPU3. Symptomatologie dyslexie, dysgrafie, dysortografie, dyskalkulie...4. Souvislost mezi SPU a LMD, ADD a ADHD syndromem5. Deficity dílčích funkcí6. Diagnostika SPU - diagnostická kriteria, diagnostika v běžné třídě základní školy, diagnostika v 1. třídě, diagnostika na odborných pracovištích7. Prevence SPU, význam screeninguLegislativa vztahující se k SPU8. Reedukace SPU- obecná doporučení, oblasti reedukace9. Metody a postupy reedukacePomůcky užívané při nápravě SPU10. Reedukace a kompenzace dyslexie11. " " dysgrafie12. " " dysortografie13. " " dyskalkulie14. Program individuální podpory (IVP), hodnocení a klasifikace žáků s SPU.

Získané způsobilosti

Student získá vedle teoretických znalostí i specifické dovednosti- jedná se o komplex diagnostických a didakticko metodických dovedností- využitelné v praxi.

Literatura

Matějček, Z.:. Dyslexie. Praha, 1995. Zelinková, O.:. Poruchy učení. Praha, Portál, 1994. Pokorná, V.:. Teorie, diagnostika a náprava specifických poruch učení. Praha, Portál, 1997.

Požadavky

Vypracování osobního podpůrného systému pro žáka se specifickou poruchou učení.

Garant

PaedDr. Helena Havlisová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Helena Havlisová, Ph.D.Mgr. Irena Remtová