Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychohygiena duševní práce (KPE / PSDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSDZ - Psychohygiena duševní práce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Předmět psychohygieny2. Duševní zdraví a faktory ho ovlivňující.3. Spánek a bděn4. Režim práce a odpočinku, únava..5. Člověk v sociálních vztazích.6. Komunikace a mezilidské vztahy7. Uspokojování základních psychických potřeb, emoce..8. Stres, stresory, způsoby vyrovnávání se stresem.9. Krize v životě člověk.10. Optimalizace výživy.11. Stárnutí, stáří.12. Psychické poruchy, možnosti prevence.13. Smysl života.14. Techniky úpravy duševní rovnováhy. .

Získané způsobilosti

Získání znalostí pro posilování duševního zdraví svého i žáků, rodinných příslušníků.

Literatura

Míček, L.:. Duševní hygiena. Praha, SPN, 1984. Bedrnová, E. a kol.:. Duševní hygiena a sebeřízení. Praha, Nakladatelství Fortuna 1999. Křivohlavý, J.:. Jak neztratit nadšení. Praha, Grada 1997. Vodáčková, D. a kol.:. Krizová intervence. /Krize v životě člověka. Formy krizové pomoc a služeb./Praha, Portál 2002. Zandl, D.:. Life management. Jak získat více času, energie a pořádku v životě. Praha, Grada Publishing 2006. Bartko, D.:. Moderná psychohygiena. Bratislava, Obzor, 1990. Atkinsonová, R.L. a kol.:. Psychologie. Praha, Victoria Publishing 1995. Fontana, D.:. Psychologie ve školní praxi. Praha, Portál 1997. Míček, L., Zeman, Vl.:. Učitel a stres. II. rozšířené vydání. Opava, MU Brno 1997. Štěpánek,J.:. Umění jednat s lidmi 2, Komunikace. Praha, Grada Publishing 2005.

Požadavky

Aktivní účast, práce.

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková