Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie emocí (KPE / PSESN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSESN - Psychologie emocí, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Fyziologické, kognitivní a behaviorální aspekty emocí.2. Role emocí v regulaci jednání.3. Dynamika emocí.4. Možnosti kontroly a regulace emocí.5. Zvládání nepříjemných emočních stavů..6. Rozpoznávání emocí druhých lidí, vhodné reakce na emoční signály.

Získané způsobilosti

Student získal základní znalosti o regulaci emocí, dovede rozpoznávat emoce své a ostatních lidí, je schopen popsat emoce a analyzovat jejich zdroje a jejich možné dopady na ostatní psychické procesy.

Literatura

Goleman, D.:. Emoční inteligence. Praha, Columbus, 1997. Nakonečný, M. Lidské emoce. Praha: Academia. 2000. Šimek, J.:. Lidské pudy a emoce. Praha: Nakladatelství LN. 1995. GREENBERGER, PADESKY:. Na emoce s rozumem. Praha: Portál, 2003. ŠVANCARA, J. Psychologie emocí a motivace: Praha. SPN, 1984. Albert Ellis:. Trénink emocí. Praha: Portál. 2003. ARRIVÉ:. Umění prožívat emoce. Praha: Portál, 2004. Stuchlíková, I.. Základy psychologie emocí. Praha: Portál. 2002.

Požadavky

sebezkušenostní kurs zaměřený na nácvik dovedností, požadavek aktivní účasti

Garant

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.