Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence a terapie poruch komun. schop. (KPE / PTPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PTPK - Prevence a terapie poruch komun. schop., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice komunikace.Řeč a její složky.2. Ontogenetická stadia vývoje řeči3. Metody diagnostiky řečových potíží a poruch4. Základní reedukační a terapeutické metody5. Diagnostika a terapie poruch zvuku a hlasu řeči6. Diagnostika a terapie dyslalie7. Diagnostika a terapie afazie8. Diagnostika a terapie dysartrie9. Diagnostika a terapie mutismu10. Diagnostika a terapie breptavosti a koktavosti11. Diagnostika a terapie poruch psané a čtené řeči

Získané způsobilosti

Student se seznámí s metodami diagnostiky narušené komunikační dovednosti u dětí, dále s terapeutickými a reedukačními přístupy používanými k rozvoji komunikace.Získá přehled v odborné literatuře a osvojí si základní praktické dovednosti.

Literatura

LECHTA a kol.,V.:. Diagnostika narušené komunikační schopnosti. Praha: Portál 2003. KLENKOVÁ,J.et al.:. Education of pupil with impaired communication ability:Brno Paido 2008. SYNEK, F.:. Hlasy a hlásky: rozvíjení a výchova řeči z praxe výchovného logopeda. Praha, Archa Art, 1995. KUTÁLKOVÁ, D.:. Logopedická prevence. Praha, Portál, 1999. LECHTA, V.:. Logopedické repetitórium. Bratislava, SPN, 1990. DVOŘÁK, J.:. Logopedický slovník. Logopaedica clinica. Žďár nad Sázavou, 2001. SOVÁK, M.:. Logopedie. Praha, SPN, 1978. DVOŘÁK, J.:. Slovní patlavost. Žďár nad Sázavou, Logopedické centrum, 1998. KUTÁLKOVÁ, D.:. Slovo za slovem. Praha, KPK, 1992. LECHTA a kol.,V.:. Terapie narušené komunikační schopnosti. Praha: Portál 2005.

Požadavky

˘ Aktivní přístup ve výuce˘ Prezentace odborného tématu v Powerpointu˘ Kazuistika poruchy řečové dovednosti u dítěte

Garant

PaedDr. Alena Váchová

Vyučující

PaedDr. Alena Váchová