Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe náslechová (KPE / PXNAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PXNAK - Pedagogická praxe náslechová, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní poznání pedagogické praxe a administrativní činnosti učitele na základní škole. Uplatnění vlastních znalostí a dovedností získaných během studia v předmětech odborných i v didaktice.

Získané způsobilosti

Naučit se řešit konkrétní situace při vyučování i v mimoškolní činnosti žáků. Poznat průběh pedagogických rad, schůzek předmětových komisí, schůzek s rodiči žáků. Získat komunikativní dovednosti.

Literatura

Holt, J. Jak se děti učí. Praha : Strom, 1995. Kyriacou, Ch. Klíčové dovednost učitele. Praha : Portál 1996. Kompetentní učitel 21. století. Mezinárodní profesní rámec kvality ISSA. Praha: Step by Step Česká republika, o . s., 2011. Pasch, M. a kol. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha : Portál 1998. Osnovy a učebnice matematiky pro základní školy. Švec, V. a kol.:. Praktikum didaktických dovedností. Brno: MU, 1996. Havlínová, M. a kol. Program podpory zdraví ve škole. Praha: Portál, 1998. Rámcový vzdělávací program. RVP ZV (aktuální verze). Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha : Portál, 2001. Školní vzdělávací program krok za krokem. Praha, Verlag Dashöfer 2005. Fischer, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha : Portál, 1998.

Požadavky

Praxe v základní škole

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.doc. PhDr. Alena Hošpesová, Ph.D.PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.Mgr. Milan DavidPaedDr. Jan Holec, Ph.D.Mgr. Petra Karvánková, Ph.D.PaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.Mgr. Iva Mrkvičková, Ph.D.XXX Aleš Nováček, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.PhDr. Eva Roučová, Ph.D.Mgr. Karel Řepa, Ph.D.PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.