Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Relaxační techniky (KPE / RETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / RETP - Relaxační techniky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

cviky na uvolnění, cvičení s prvky jógy, masáže, automasáže, míčkování, cvičení na míči, prvky autogenního tréninku, neurolingvistická cvičení na rozvoj koordinace mozkových hemisfér,relaxační cvičení pro děti s LMD, s poruchou koordinace, trampolining, trampoterapie, bodová metoda Mudr. Kleplové

Získané způsobilosti

Zvládnutí relaxačních technik jako prevence u dětí se zdravotním oslabením, profylaxe u dětí s psychosomatickými potížemi, stimulační (podpůrné) techniky u dětí s poruchami pozornosti, součást reedukace u dětí s ADHD, s poruchou chování s neurologickými potížemi. Zvládnutí mezních (traumatických) situací při práci s dětmi.

Literatura

Chválívá, I.:. Cvičení k harmonizaci a koordinaci uvolnění. Kleplová, V.:. Jsme zde - koordinace pohybu. Pohybové studio. Žáčková, H., Jucovičová, D:. Relaxace nejen pro děti s LMD.4. vydání. Praha, D+H 2008.

Požadavky

aktivní účast, vedení relaxačního cvičení

Garant

Mgr. Ywonne Hubičková