Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminologie (KPE / SBAK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBAK4 - Kriminologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do kriminologie2. Kriminologické teorie3. Fenomenologie kriminality4. Etiologie kriminality5. Pachatel trestní činnosti6. Oběti trestní činnosti7. Prevence kriminality8. Drogy a kriminalita9. Kriminalita mládeže10. Vymezení pojmů - majetková, hospodářská, násilná, mravnostní kriminalita11. Shrnutí látky a řešení případných nejasností12. Ověření znalostí probraných částí předmětu.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Bezpečnostně-právní specializace má široké spektrum znalostí především z problematiky ochrany zdraví, života a majetku. Je schopen se orientovat v právním řádu České republiky a získané znalosti aplikovat v nejrůznějších oblastech a úrovních veřejné správy.

Literatura

Osmančík, O. - Karabec, Z.:. Kriminologie a nové dimenze zločinnosti. Praha, Codex, 1998. Zapletal, J. a kol.:. Kriminologie I. Praha, Policejní akademie, 1998. Kuchta, J. a kol.:. Kriminologie I - II. Brno, MU, 1993. Zapletal, J. a kol.:. Kriminologie II. Praha, Policejní akademie, 1999. Želásko, P.:. Mládež a kriminalita. Kriminalistický sborník, 1994. Večerka, K. a kol.:. Prevence kriminality v teorii a praxi. Praha, Odbor prevence kriminality MV ČR, 1997.

Požadavky

Student prokáže znalost problematiky zpracováním seminární práce a absolvováním písemného závěrečného testu s výsledkem lepším než 60% maximálního počtu bodů. V případě nižšího počtu bodů je možné ústní přezkoušení.

Garant

Mgr. Ing. Radomír Heřman

Vyučující

Mgr. Ing. Radomír Heřman