Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo procesní (KPE / SBAK5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBAK5 - Trestní právo procesní, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem trestního práva procesního2. Trestní řízení3. Základní zásady trestního řízení4. Subjekty trestního řízení5. Procesní úkony6. Zajištění osob a věcí pro trestní řízení7. Dokazování8. Trestní řízení a jeho průběh9. Řízení před soudem10. Opravné prostředky a přezkumné řízení11. Shrnutí látky a řešení případných nejasností12. Ověření znalostí probraných částí předmětu.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Bezpečnostně-právní specializace má široké spektrum znalostí především z problematiky ochrany zdraví, života a majetku. Je schopen se orientovat v právním řádu České republiky a získané znalosti aplikovat v nejrůznějších oblastech a úrovních veřejné správy.

Literatura

Havránek, J. a kol.:. Právní teorie. Juridica Brunensia, 1995. Penzeš, L. - Malý, V.:. Právní vztahy v procesu trestně právní regulace. Čs. kriminalistika, č. 3, roč. 1984, s. 196. Čs. kriminalistika, 1984. Mandák, V.:. Při kterých vyšetřovacích úkonech může být přítomen obhájce. Právník, 1981. Šámal a kol.:. Přípravné trestné řízení. Růžek, J. a kol.:. Trestní právo procesní. Praha, UK Karolinum, 1997. Šámal a kol.:. Trestní řízení před soudem 1. stupně. Praha, Beck Seft, 1998. Hejda, J. a kol.:. Základy trestního práva. Praha, VŠE Oeconomica, 2003.

Požadavky

Student prokáže znalosti probírané látky absolvováním písemné zkoušky s výsledkem lepším než 60% maximálního počtu bodů. V případě nižšího počtu bodů je možné ústní přezkoušení.

Garant

doc. JUDr. Jan Hejda, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Jan Hejda, Ph.D.