Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexivní praxe II (KPE / SBAK9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBAK9 - Reflexivní praxe II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reflexe teorie v praxi; vymezení předmětů (oblastí) zájmu, zopakování nejdůležitějších a relevantních částí nutných k semináři.2. Vymezení témat k řešení; (i) výchovné a mezilidské vztahy, (ii) organizační struktury, (iii) vzdělávání zaměstnanců - formy, metody, nástroje, motivace, (iv) sebeovládání, (v) time managemente, (vi) komunikace s vnějším okolím.3. Případové studie z oblasti využití teoretických poznatků; jejich příprava a řešení, diskuse, náměty a připomínky.4. Případové studie z oblasti využití měkkých dovedností; jejich příprava, náměty a připomínkování.5. Případové studie zaměřené na vybranou oblast; pracovní postupy využívané při řešení vztahových problémů.6. Týmové vyhodnocení případových studií; skupinové hodnocení řešených případových studií.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu specializace Veřejná správa má znalosti veřejné správy ČR a EU a znalosti z oblastí sociální politiky, veřejnosti, sociálních skupin a dobrovolnictví. Má schopnosti tyto znalosti uplatňovat v různých oblastech a na různých úrovních nejen veřejné správy, ale i ve veřejném sektoru obecně a má dovednosti, které mu umožňují v těchto oblastech působit.

Literatura

Goleman, D.:. Emoční inteligence. Praha, Columbus, 1997. Kopřiva, K.:. Lidský vztah jako součást profese. Praha, Portál, 1997. Lewis D. Tajná řeč těla. Victoria Publishing, 1995.

Požadavky

Zpracování a prezentace semestrální práce.

Garant

Ing. Jana Krbová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Krbová, Ph.D.