Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika (KPE / SBBK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBBK2 - Sociální politika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podstata a různé typy sociální politiky2. Základní principy a funkce sociální politiky3. Nástroje sociální politiky4. Zákon o sociálních službách5. Komunitní plánování sociálních služeb6. Gender a politika rovných příležitostí7. Politika zaměstnanosti8. Chudoba9. Rodinná politika10. Gender a politika rovných příležitostí11. Politika zaměstnanosti12. Sociální vyloučení

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu specializace Veřejná správa má znalosti veřejné správy ČR a EU a znalosti z oblastí sociální politiky, veřejnosti, sociálních skupin a dobrovolnictví. Má schopnosti tyto znalosti uplatňovat v různých oblastech a na různých úrovních nejen veřejné správy, ale i ve veřejném sektoru obecně a má dovednosti, které mu umožňují v těchto oblastech působit.

Literatura

Machonin, P. a kol.:. Česká společnost v transformaci. K proměnám sociální struktury. Praha, SLON, 1996. Matějček, Z. a kol.:. Náhradní rodinná péče. Praha, Portál, 1999. ISBN 80-7178-304-8.Kol.:. Obce, města, regiony a sociální služby. Praha, Socioklub, 1997. Hrušková, M. a kol.:. Rodinné právo. Brno, MU, 1993. Balvín, J. a kol.:. Romové a obec. Ústí n/L., Hnutí R, 2001. Potůček, M.:. Sociální politika. Praha, SLON, 1995. Tomeš, I.:. Sociální politika: teorie a mezinárodní zkušenost. Praha, Socioklub, 1997. Večeřa, M.:. Sociální stát. Východiska a přístupy. Praha, SLON, 1996.

Požadavky

Podmínkou ukončení je vypracování seminární práce a její ústní obhajoba a test.

Garant

Mgr. Jaroslava Sedláková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslava Sedláková, Ph.D.