Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management dobrovolnictví (KPE / SBBK7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBBK7 - Management dobrovolnictví, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem dobrovolné práce, dobrovolnictví jako sociální jev - aktuální data o dobrovolnictví2. Dobrovolnictví jako projev dostávání, hodnoty - potřeby - zájmy - očekávání - uvažování o dárcích a příjemcích3. Dobrovolnictví jako projev dávání, hodnoty - potřeby - zájmy - očekávání - uvažování o dárcích a příjemcích4. Vyhledávání dobrovolníků, cílové skupiny - situační kontexty - databáze5. Komunikace s dobrovolníky, komunikační možnosti - komunikační úskalí - situační kontexty - kdo s kým jak6. Management dobrovolníků, dobrovolnické organizace - dobrovolníci v organizacích - kompetence a odpovědnosti - konflikty7. Odměňování dobrovolníků, možnosti odměňování - úskalí odměňování - kdo komu co kdy a jak - praktický příklad8. Interakce dobrovolníků a ne - dobrovolníků, zaměstnanec - dobrovolník - příznivec - veřejnost9. - 12. Praktické příklady dobrovolnických projektů

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu specializace Veřejná správa má znalosti veřejné správy ČR a EU a znalosti z oblastí sociální politiky, veřejnosti, sociálních skupin a dobrovolnictví. Má schopnosti tyto znalosti uplatňovat v různých oblastech a na různých úrovních nejen veřejné správy, ale i ve veřejném sektoru obecně a má dovednosti, které mu umožňují v těchto oblastech působit.

Literatura

Hartl, P.:. Komunita občanská a komunita terapeutická. Sociologické nakladatelství, 1999. ISBN 80-85850-45-1.Laan, G.:. Otázky legitimace sociální práce. Albert, 1998. ISBN 80-85834-41-3.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je vypracování semestrální práce a diskuse k této práci.

Garant

Mgr. Jaroslava Sedláková, Ph.D.