Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legisl. ot. vzd. a zákl. personalistiky (KPE / SBCK8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBCK8 - Legisl. ot. vzd. a zákl. personalistiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktické problémy a jejich řešení v oblasti pracovního práva1. Struktura právního systému ČR a východiska pro pojetípracovního práva.2. Účastníci pracovněprávních vztahů a jejich postavení.3. Postup před vznikem pracovního poměru.4. Vznik pracovněprávních vztahů.5. Skončení pracovněprávních vztahů.6. Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.7. Pracovní doba a fond pracovní doby.8. Dovolená na zotavenou, mateřská dovolená, rodičovskádovolená.9. Odměňování, složky platu.10. Pracovní cesta s důrazem na pořádání zotavovacích pobytů prožáky.Personální management a vedení lidí1. Motivování lidí2. Maslowova hierarchie potřeb3. Role peněz a teorie motivace4. Praktický návrh motivačních faktorů ve školském prostředí5. Kultura pracovního kolektivu6. Etický kodex7. Řešení konfliktů na pracovišti10. Syndrom vyhoření časová stálost motivacePostavení školských zařízení jako právních subjektů a odpovědnost plynoucí z této činnosti1. Princip rovného přístupu ve vzdělávání2. Vzdělávací programy v ČR3. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců4. Systém předškolního vzdělávání5. Financování škol6. Povinnosti ředitele MŠ a správní řád7. Právní odpovědnost za činnost školy a školského zařízení8. Právní odpovědnost pracovníků školských zařízení9. Pracovní řád pedagogických pracovníků10. Zákon o pedagogických pracovnících, kariérní řád

Získané způsobilosti

Cílem je prokázání znalostí v následujících 3oblastech:praktické problémy a jejich řešení v oblasti pracovního právapersonální management a vedení lidípostavení školských zařízení jako právních subjektů a odpovědnost plynoucí z této činnosti

Literatura

Tomancová, J. - Novotný, Z. - Schelle, Z.:. Právní nauka pro školy i praxi. Brno, MU, Centrum pro další vzd. učitelů, 1995. Kubínková, M. a kol.:. Sondy. 2001. Kalous, J.:. Školská politika, státní správa a samospráva ve školství. Brno, MU, Centrum pro další vzd. učitelů, 1996. Zákoník práce po novele s účinností od 1. 1. 2001 v úplném znění s výkladem novelizovaných ustanovení.

Požadavky

Od studenta se očekává aktivní účast na přednáškách, zapojení se do práce s podklady pro portfolio pedagogického pracovníka a orientace v jednotlivých okruzích u zkoušky.

Garant

Mgr. Martin Ševčík

Vyučující

Mgr. Jana PolčákováMgr. Martin Ševčík