Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenství pro osoby se zdrav.znevýhod. (KPE / SBK11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SBK11 - Poradenství pro osoby se zdrav.znevýhod., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:Společnost a jedinec se znevýhodněním (resp. speciálními potřebami).Integrace a inkluze - současné trendy.Podmínky, oblasti a cíle sociální integrace.Poradenství jako součást systému ucelené rehabilitace.Východiska a cíle poradenské činnosti.Přístupy, principy, metody v poradenské práci.Komunikace v poradenské práci.Osobnost poradce.Poradenská zařízení a instituce.Další formy poradenské pomoci.Analýza konkrétních případů.

Získané způsobilosti

Student zná základní východiska a principy poradenské činnosti, dokáže volit vhodné přístupy a metody ve vlastní práci s klientem.

Literatura

HVÁTALOVA, H.:. Jak se žije lidem s postižením. Praha: Portál, 2005. NOVOSAD, L.:. Poradenství pro osoby se zdravotním a sociálním znevýhodněním. Praha: Portál 2009. MULLER, O.:. Terapie ve speciální pedagogice. Olomouc, VUP, 2005. LEHTA V. a kol.:. Základy inkluzivní pedagogiky. Praha: Portál 2010. JESENSKÝ, J.:. Základy komprehenzivní speciální pedagogiky. Hradec Králové: Gaudeamus, 2000. NOVOSAD, L.:. Základy speciálního poradenství. Praha: Portál, 2000.

Požadavky

Zpracování případové studie.

Garant

Mgr. Radka Prázdná, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Erika Nehrerová, Ph.D.Mgr. Eva Novotná