Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika SŠ (KPE / SPGS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SPGS - Speciální pedagogika SŠ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Předmět speciální pedagogikaSpecial education2. Obecné principy speciální pedagogikyGeneral principles of special education3. Základní pec. ped. pojmyBasic terms of special education4. Metody speciální pedagogikySpecial education methods5. Komplexní rehabilitaceComprehensive rehabilitation6. Zásady ve speciální pedagogiceSpecial education principles7. Speciálně pedagogický přístup k studentům s vadami zrakuSpecial educational approach to students with sight defect8. Speciálně pedagogický přístup k studentům s vadami sluchuSpecial educational approach to students with hearing defect9. Speciálně pedagogický přístup k studentům s tělesným postiženímSpecial educational approach to handicapped students10. Speciálně pedagogický přístup k studentům zdravotně oslabenýmSpecial educational approach to students with health weakening11. Speciálně pedagogický přístup k studentům s narušenou komunikační schopnostiSpecial educational approach to students with affected communication ability12. Školský poradenský systémScholastic advisory system13. Individuální vzdělávací programPersonal educational program14. ZápočetCredit

Získané způsobilosti

Student dovede požívat speciálně pedagogické metody, zásady a pomůcky při vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na střední škole.

Literatura

Kol.:. Defektologický slovník. Jinočany, H+H, 2000. EDELSBERGER, L. a kol. Defektologický slovník. Praha: H+H, 2000. MÚLLER, O. a kol. Děti se speciálními vzdělávacími potřebami v běžné škole. Olomouc: UP, 2001. Mertin, V.:. Individuální vzdělávací program. Praha, Portál, 1995. RENOTIÉROVÁ, M. Integrace handicapovaných dětí do podmínek školy. Olomouc: UP, 2003. Monatová, L.:. Pedagogika speciální. Brno, MU, 1997. Zelinková, O.:. Poruchy učení. Praha, Portál, 1998. Jesenský, J. Prostor pro integraci. Praha, Comenia consult, 1993. Praha, Comenia Consult, 1993. ISBN 80-7135-028-1.Koudelková, A.:. Psychologické otázky delikvence. Praha, VP, 1995. SLOVÍK, J. Speciální pedagogika. Praha: Grada, 2007. MICHALÍK, J. Školská integrace dětí s postižením. Olomouc: UP, 1999. Pokorná, V.:. Teorie, diagnostika a náprava specifických poruch učení. Praha, Portál, 1997.

Požadavky

test

Garant

PaedDr. Eva Suchánková, Ph.D.