Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie řízení (KPE / SPŘAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SPŘAK - Psychologie řízení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Efektivní styl vedení lidí.Chování a osobnost úspěšného vedoucího pracovníkaZadávání úkolů metodou SMART.Motivování a příčiny demotivace, finanční a nefinanční motivaceHierarchie potřeb a její využití v motivačním programu organizace.Hodnocení pracovního výkonu a vedení a význam porad.Osobní rozvoj, koučování a delegování.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí jak dále rozvíjet efektivní komunikativní dovednosti při řízení skupiny, naučí se vést a využívat hodnotící rozhovor jako jeden z motivačních prostředků. Zhodnotí si úspěšnost vlastního stylu řízení lidí a naučí se strategii rozhodování.

Literatura

MIKULÁŠEK, M.:. Manažerská psychologie. Praha: Grada, 2008. STÝBLO, J.:. Manažerské motivační strategie. Praha: Management Press, 1992. ARMSTRONG, M.:. Personální management. Praha: Grada, 1999. PLAMÍNEK, J.:. Vedení týmů a firem. Praha: Grada, 2002. BĚLOHLÁVEK, F.:. Jak řídit a vést lidi. Brno: Computer Press, 2003. STÝBLO, J.:. Personální management. Praha: Grada, 1992. BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. a kol.:. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Managment Press, 1998. ŠTIKAR, J., RYMEŠ, M., REIGEL, K.:. Psychologie ve světě práce. Praha: Karolinum, 2003. BAYRLHOF, H.:. Učinné vedení týmu.Praha: Grada, 2004. KRUGER,W.:. Vedení týmu. Praha: Grada, 2005.

Požadavky

Zpracování případové studie.

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková

Vyučující

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková