Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe I (KPE / SPXK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SPXK1 - Souvislá pedagogická praxe I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- návštěva kolegy či kolegyně z ročníku v jiné mateřské škole a účast na dopoledního programu v jeho třídě- pozorování zaměřené především na volnou a řízenou hru, naplňování potřeb jednotlivých dětí- záznam pozorování- studenti pracující v mateřské škole praxe formou sebereflexe zaměřené především do oblasti řízené hry dětí- studenti nepracující v MŠ týdenní praxe v MŠ podle vlastního výběru- asistence učitelce- seznámení s náplní práce učitelky- pozorování práce učitelky a její komunikace s dětmi- vnímání efektivních reakcí učitelky- zapojení do her dětí- samostatné vedení her- sledování prožitků dětí- písemná reflexe- individuální práce s dítětem- pomoc s přípravou pomůcek ?- videoreflexe

Získané způsobilosti

Asitovat učitelce při všech činnostech v mateřské škole. Vnímat pocity, prožitky a potřeby dětí a reagovat na ně, vést řízenou hru dětí, citlivě se zapojovat do spontánních činností dětí.

Literatura

Helus, Z.:. Dítě v osobnostním pojetí, Portál Praha, 2004. Svobodová, E.:. Hra v mateřské škole. Sborník RAABE, Řízení mateřské školy, Praha, 2005. Informatorium (časopis pro předškolní výchovu). Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE Praha. Kol. autorů:. Metodiky předškolní výchovy. Svobodová, E.:. Obsah a formy předškolního vzdělávání, JČU, České Budějovice 2007. Kol. autorů:. Pedagogické hodnocení v pojetí RVP PV, Metodika pro podporu individualizace vzdělávání v podmínkách MŠ, VUP Praha 2007. Svobodová, E.:. Prosociální činnosti v předškolním vzdělávání, RAABE, Praha, 2007. Mertin V., Gillernová , I.:. Psychologie pro učitelky mateřské školy, Portál Praha, 2003. Kol. autorů:. Rámcový program pro předškolní vzdělávání, VUP, Praha 2006. Kopřiva , P., Nováčková , J., Nevolová , D., Kopřivová ,T.:. Respektovat a být respektován, Spirála Kroměříž, 2005. Opravilová, E., Gebhartová, V.:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003. Caiatiová, M., Delačová S., Mullerová A.:. Volná hra. Portál, Praha, 1995.

Požadavky

hospitační záznam, potvrzení ředitelky o návštěvě mateřské školy, potvrzení o týdenní praxi, záznamy o praxi ( přípravy, pozorování, reflexe), zásobník

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Bohuslava KimrováMgr. Eva SvobodováPhDr. Miluše VÍTEČKOVÁ, Ph.D.