Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do sociologie (KPE / SSOAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SSOAK - Úvod do sociologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Základní pojmy sociologie.Zakladatelé sociologie.Základní paradigmata.Socializace a sociologie výchovy.Kultura, společnost a jedinec.Stratifikace a skupinová struktura, společnosti.Sociální struktura a rovnost.Normy a deviantní chování.Politické vztahy a demokracie.Společnost a procesy globalizace.Sociologické metody.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni prokázat a demonstrovat své porozumění základním sociologickým kategoriím, jako jsou otázka sociální nerovnosti, sociální strukturace, kultura, socializace, deviantní a kriminální chování, sociální kontrola a otázka globalizace.

Literatura

BAUMANN, Z.:. Myslet sociologicky. Praha: SLON, 2000. GIDDENS, A.:. Sociologie. Praha: Argo, 2013; vybrané kapitoly. KELLER, J.:. Úvod do sociologie. Praha: Slon, 2012. PETRUSEK, M. a kol.:. Dějiny sociologie. Praha: Grada, 2011. PETRUSEK. M.:. Sociologické školy, směry, paradigmata. Praha, Slon, 2000. MAREŠ, P.:. Sociologie nerovnosti a chudoby. Praha, SN, 1999. PETRUSEK, M.:. Základy sociologie. Praha: Akademie veřejné správy 2009.

Požadavky

Zpracování seminární práce.

Garant

PhDr. Olga Vaněčková

Vyučující

Mgr. Tomáš FantyšPhDr. Olga Vaněčková