Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia (KPE / SÚSAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SÚSAK - Úvod do studia, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. učební plán studijního oboru2. bloky předmětů oboru a jejich propojení3. organizace studia, kreditní systém4. práce s informačními zdroji, s klíčovou studijní literaturou5. studium pomocí e-learningu6. formy studia, metody vzdělávání(přednáška, seminář, samostatné studium, práce s literaturou, citace a citační norma, autorský zákon, etika studia, plagiátorství)7. zásady efektivního učení se

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled ve vybraných oblastech studijního a hodnotícího systému PF JU. Jsou schopni porozumět organizaci studia a zvládat další související oblasti v závislosti na jejich přípravě a vzdělávání na PF JU.

Literatura

KAHN, N. B.:. Jak efektivně studovat a pracovat s informacemi. Praha: Portál, 2002. GRŐLL, CH., SEHRBOCK, D.:. Jak vyzrát na školu. Praha: Portál, 2002. GRUBER, D.:. Šetřme časem. Praha: Management Press, 1992. KUBR, M., PROKOPENKO, J.:. Vzdělávání a rozvoj manažerů. Praha: Grada Publishing, 1996, s. 201 - 260. NAŠKO, D., KATUŠČÁK, D., FINDRA, J. a kol.:. Akademická příručka. Martin: Nakladateľstvo Osveta, 2006. MUŽÍK, J.:. Andragogická didaktika. 1. vyd. Praha: CODEX Bohemia 1998, s. 9 - 29. POUR, P.:. Organizace časového vytížení. In: Systémy rozvoje lidských zdrojů ve veřejné správě. Praha: Národní vzdělávací fond 2000, s. 227 - 231. ZBÍRAL, Robert:. Příručka psaní seminárních a jiných vysokoškolských odborných prací. Praha: Linde, 2009. 159 s. MAREŠ, J.:. Styly učení žáků a studentů. Praha: Portál 2001.

Požadavky

Vymezení nutných znalostí a předpokladů pro práci s výpočetní technikou. Vymezení předpokládaných jazykových znalostí pro studium oboru.Vymezení problematiky vzdělávání dospělých

Garant

Mgr. Miroslav Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Jiří KressaPhDr. Olga Vaněčková