Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexívní praxe II (KPE / SVAK0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVAK0 - Reflexívní praxe II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1 Reflexe teorie v praxi; vymezení předmětů (oblastí) zájmu, zopakování nejdůležitějších a relevantních částí nutných pro práci v semináři.2. Vymezení témat k řešení: pracovní a mezilidské vztahy; vzdělávání zaměstnanců - formy, metody, nástroje, motivace; seberozvoj a sebeovládání ; time management; oblasti interpersonální komunikace .3. Případové studie z oblasti využití teoretických poznatků: příprava a řešení, diskuse, náměty.4. Případové studie z oblasti využití měkkých dovedností: příprava a řešení, diskuse, náměty.5. Případové studie zaměřené na vybranou oblast: pracovní postupy využívané při řešení vztahových problémů.6. Týmové vyhodnocení případových studií; skupinové hodnocení řešených případových studií.

Získané způsobilosti

Student je schopen záměrně využívat teoretické poznatky, získané studiem, v nejrůznějších oblastech vlastní profesní aktivity a to nejen v pracovních postupech a práci s klienty, ale i při řešení pracovních a mezilidských vztahů a v oblasti osobního rozvoje.

Literatura

KOPŘIVA, K.:. Lidský vztah jako součást profese. Praha, Portál, 1997. KOPŘIVA, P.:. Respektovat a být respektován. Praha: Spirála 2008. ÚLEHLA, I.:. Umění pomáhat. Praha: SLON, 2005. BRADBERRY T., GRAVES, J.:. Emoční inteligence. Praha: Bizz Books, 2013. MIKULÁŠTÍK, M.:. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada 2010. GOLEMAN, D.:. Práce s emoční inteligencí. Praha: Columbus, 2000. HAWKINS, P.:. Superevize v pomáhajících profesích. Praha: Portál 2004. LEWIS D.:. Tajná řeč těla. Praha: Victoria Publishing, 2010. Kolektiv autorů:. Time management. Praha, Grada 2013.

Požadavky

Zpracování a prezentace případové studie.

Garant

Mgr. Alena Toningerová