Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminalistika (KPE / SVAK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVAK2 - Kriminalistika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky sledují následující okruhy problémů:- Kriminalistická charakteristika trestných činů.- Způsobem páchání trestných činů.- Charakteristika pachatele a oběti trestného činu.- Kriminalistická nauka o trestném činu.- Druh a význam stop a obecná metodologie kriminalistické praxe.Studenti se seznámí dále s teoretickými základy kriminalistické techniky, kriminalistické taktiky a kriminalistické metodiky, jejichž uplatnění v praxi umožňuje efektivně objasňovat a vyšetřovat jednotlivé trestní události.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Bezpečnostně-právní specializace má široké spektrum znalostí především z problematiky ochrany zdraví, života a majetku. Je schopen se orientovat v právním řádu České republiky a získané znalosti aplikovat v nejrůznějších oblastech a úrovních veřejné správy.

Literatura

STRAUS, J. a kol.:. Kriminalistická metodika. 2.rozšířené vydání Plzeň : Aleš Čeněk, s.r.o., 2008. STRAUS, J. a kol.:. Kriminalistická taktika. Plzeň: Aleš Čeněk, s.r.o., 2008. STRAUS, J. a kol.:. Kriminalistická technika. 2.rozšířené vydání. Plzeň: Aleš Čeněk, s.r.o., 2008. KONRÁD, Z., MUSIL, J., SUCHÁNEK, J.:. Kriminalistika. 2. vydání. Praha: C. H. Beck, 2004. NĚMEC, M.:. Kriminalistická taktika pro policisty. Praha: Eurounion, 2004. STRAUS, J. a kol.:. Metodika vyšetřování drogové kriminality. Praha: PA ČR, 2006. STACH, J.:. Metodika vyšetřování vražd. Praha: PA ČR, 2005. MUSIL, J. a kol.:. Úvod do kriminalistiky. Praha: Policejní akademie, 1995.

Požadavky

Předložení seznamu prostudované literatury během semestru.Kontrola průběžně a u zkoušky

Garant

Mgr. Petra Adamová

Vyučující

Mgr. Petra Adamová